Frygten om, at flere og flere ville falde om blev gjort til skamme.

Copenhagen Marathon slog flere rekorder for deltagerantal med knap 15.000 deltager, der færdiggjorde løbet, mens den bedste danske tid på dansk grund blev sat.

På baggrund af de flotte rekorder er Spartas direktør, Dorte Vibjerg, meget tilfreds med årets løb.

Særligt fordi de ikke oplevede samme problemer med deltagere, der faldt om som til CPH Half i september, hvor løberne faldt som fluer på den septembervarme rute, mens behandlerne blandt andet løb tør for is.

»Der var klart færre, der faldt om. Jeg har ikke de endelige tal, men vi vil mene, at det spænder mellem 30 og 50, som ligger i et normalt leje hos os,« siger Dorte Vibjerg. Sparta står for at arrangere både halvmaraton og maratonet i København.

Sparta har ifølge Dorte Vibjerg haft et særligt fokus på at behandle overophedninger, hvor de har udstyret lægerne på ruten med ekstra is og indsat små behandlingstelte, så de varme løbere kan behandles hurtigst muligt.

En indsats der i samspil med behagelige maj-temperaturer tilsyneladende bar frugt.

På den sportslige side snuppede Abdi Gelelchu fra Bahrain sejren med en imponerende tid på 2 timer 9 minutter og 11 sekunder.

Jakob Sommer Simonsen fra AGF Atletik snuppede DM-titlen og rekorden for den bedste danske tid på dansk jord med en syvendeplads i løbet.

Den nykårede danske mester kom dog ifølge egne beregninger i mål 1 minut og 4 sekunder for sent i forhold til at kvalificere sig til OL.